Egyházasdengeleg község honlapja

Kis település Nógrád megye déli csücskében...

Pályázatok

„Kisléptékű településfejlesztés” pályázat

Az Egyházasdengeleg Község Önkormányzata 60 538 635 forint uniós támogatást nyert a "Az Észak-magyarországi Operatív Program" keretében meghirdetett „Kisléptékű településfejlesztés” pályázaton „Élhető település-élhető környezet” (ÉMOP-3.1.3-11-2012-0161) című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

Jelen fejlesztéssel az Egyházasdengelegi Közösségi Ház ingatlanon felújítás, valamint belterületi utak (Petőfi út, Sport út) felújítása történt meg. A fejlesztéssel javult a településen élők életminősége, javulnak a települési életfeltételek. A kisléptékű településfejlesztési igények, amelyek nem integrált, akcióterületi megközelítést igényeltek, hanem a településkép vonzerejének növelése céljából lokális fejlesztésekkel megoldhatókká váltak. Az önkormányzati útra, közösségi térre, települési infrastruktúrára kiterjedő kis léptékű infrastrukturális beavatkozással elő lett segítve a településkép javítás, növelve ezzel a lakosság elégedettségi szintjét és élhetővé a közvetlen környezetet. Az Egyházasdengeleg Község Önkormányzata az Egyházasdengeleg, Rákóczi u. 72. meglévő épület átalakításával közösségi ház kialakítással 199,43 m2 belső területet újított fel. Az épület utcafronti része megmaradt, erre került egy egységes nyeregtető. Az udvari szárny avult műszaki állapota miatt elbontásra került. Az utcai homlokzatra fa szerkezetű előtető épült fedett buszváró kialakítása céljából. Az udvar felé eső új bővítményben került elhelyezésre létesítményt kiszolgáló vizesblokk. A kinyúló épületrészt és a meglévő, de átépített pincelejáratot egy fél nyeregtető fogja össze. Az épület fő megközelítése a szomszédos park felől tervezett, akadálymentes megközelítése az udvar felől biztosított. Az útfelújítás során a Sport út, Petőfi út burkolatának felújításával lehetőség nyílt a helyi műszaki infrastruktúra biztosításának javítására település úthálózat minőségi fejlesztésre. A vízszintes vonalvezetési adatok változatlanul maradtak a keresztmetszet vonalvezetésnél 2,5 % egyoldali eséssel lett megoldva a kivitelezés.

Kapcsolat:

  • Név/cím: Egyházasdengeleg Község Önkormányzata, Berkes Balázs polgármester, 3043. Egyházasdengeleg Rákóczi út 79. email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A pályázatról további információkat a Pályázatok menüpontban talál.